Ben Carlson nieuwe forward QSTA United

Algemeen di 09 juli 2024

Ben Carlson nieuwe forward QSTA United

QSTA United verwelkomt Ben Carlson als nieuwe aanwinst. De 22-jarige Amerikaan komt over van Utah, waar hij speelde in de PAC-12 Conference. Met zijn lengte van 206 cm brengt de forward aanzienlijk wat atletisch vermogen mee naar Bemmel.

Ben Carlson begon zijn college carrière bij de University of Wisconsin, waar hij zich al snel onderscheidde als een krachtige en veelzijdige speler in de Big Ten Conference. Na twee seizoenen bij Wisconsin maakte hij de overstap naar de University of Utah, waar hij zijn spel verder ontwikkelde in de competitieve Pac-12 Conference.

Hoofdcoach Jeroen van Vugt over de toevoeging van Carlson aan de selectie: "Ben staat bekend om zijn sterke fysieke aanwezigheid, zijn vermogen om zowel in de verdediging als in de aanval een cruciale rol te spelen, en zijn uitstekende schot. Samen met zijn hoge basketball IQ past hij precies in het plaatje van wat wij zoeken voor deze positie."

Carlson zelf is enthousiast om aan de slag te gaan bij QSTA United: "Ik kijk ernaar uit om mijn profcarrière te starten bij QSTA United. De visie en ambities van de club sluiten naadloos aan bij mijn eigen doelen. Ik ben klaar om hard te werken en mijn steentje bij te dragen aan het succes van het team in de BNXT-League."

===

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit persbericht dan kunt u contact opnemen met Biba Ising via biba@unitedbasketball.nl