Evan Taylor nieuwe aanwinst QSTA United

Algemeen wo 03 juli 2024

Evan Taylor nieuwe aanwinst QSTA United

Evan Taylor is de nieuwste aanwinst van QSTA United. De 23-jarige Amerikaan komt naar Nederland voor zijn eerste buitenlandse avontuur. De veelzijdige forward heeft vier jaar gespeeld bij Lehigh University en zijn seniorjaar afgerond aan het prestigieuze Vanderbilt University in de sterke SEC Conference, onder leiding van ex-NBA-speler en coach Jerry Stackhouse.

Tijdens zijn tijd bij Lehigh liet de 1,98 cm lange Taylor zijn veelzijdigheid zien met gemiddeld 14 punten en 6,5 rebounds per wedstrijd. In zijn laatste jaar bij Vanderbilt noteerde hij gemiddeld 8 punten en bijna 4 rebounds in 23 minuten speeltijd.

Hoofdcoach Jeroen van Vugt is enthousiast over de komst van Taylor: "Evan brengt een combinatie van offensieve veelzijdigheid en fysieke kracht binnen ons team. Zijn vermogen om zowel vanaf de driepuntslijn te scoren als mid-range schoten te creëren, maakt hem een waardevolle toevoeging."

Evan Taylor zelf kijkt uit naar zijn tijd bij QSTA United: "Ik kijk er enorm naar uit om te spelen bij QSTA United. Met de coach heb ik goede gesprekken gevoerd en hij heeft me enthousiast gemaakt over de club, het team en de fans. De BNXT-League is een competitie van een goed niveau waar ik mezelf kan ontwikkelen en hopelijk samen met het team de volgende stappen kan zetten."

 

===

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit persbericht dan kunt u contact opnemen met Biba Ising via biba@unitedbasketball.nl