Yoast United pakt eerste punten van Crossborder fase

Algemeen wo 13 april 2022

Een overwinning te gast bij Den Helder Suns

Na de ultiem spannende wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen HUBO Limburg United, was Yoast United dinsdag 12 april te gast bij Den Helder Suns. Lukt het om de sterke lijn van vorig weekend door te zetten en de eerste overwinning binnen de Elite Silver group voor Yoast United te pakken? Wilson en Idowu spelen net als afgelopen vrijdag helaas niet vanwege blessures.

Het is Den Helder die het eerste balbezit opeist en de score opent. Britt zet de eerste punten voor Yoast United op het bord met een and-1. Suns is in de openingsminuten de sterkere ploeg en maakt goed gebruik van hun voordeel in het lengteverschil. Het kost Yoast United vijf teamfouten in slechts vier minuten maar daarmee weten zij de thuisploeg wel af te stoppen. Aanvallend loopt het goed en zo komen de gasten op voorsprong. Gemiste driepunters en slordige passing zorgen er voor dat Den Helder weer terug in de wedstrijd komt en zelfs voorbij Yoast United gaat. Aanvallend lukt het de uitploeg niet, maar door een intensieve verdediging weten zij te voorkomen dat Suns verder uitloopt. Britt en Speelman zetten een sterke offense neer en zo weet het team uit Bemmel in de laatste minuten een voorsprong te bemachtigen. De stand na het eerste kwart is 14 – 17.

Beide teams beginnen het tweede kwart goed en weten te scoren. Den Helder weet hun kansen beter te benutten waarmee zij na twee minuten een gelijke stand op het bord zetten. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Met twee geblockte shots en een coast to coast van Suns pakken komen zij voor te staan. Paul Vervaeck besluit een time-out te gebruiken. Dit doet de wedstrijd goed. Beide teams worden aanvallend beter en gaan efficiënter met kansen om. De score is dicht op elkaar en beide teams hebben soms de voorsprong. Er worden ook minder teamfouten gemaakt. Berghuis scoort twee driepunters achtereenvolgend en daarmee komt Yoast United vijf punten los van Suns. De thuisploeg is gedwongen een time-out te gebruiken. Even later gebruikt ook Yoast United nog een time-out, maar beide hebben geen invloed op de score. De ruststand is 29 – 34.

Den Helder opent de tweede helft met een driepunter maar het is Yoast United die beter start. Zij hebben het verdedigend goed voor elkaar en forceren veel steals. Aanvallend raken ze hun kansen en zo lopen ze in de eerste minuten uit van Suns. Opeens slaat het om en is Yoast United slordig in de passing en afronding. Den Helder Suns wacht geen seconde en loopt direct in. Het verschil in punten is nog maar één en de Gelderlanders besluiten een time-out te gebruiken. Dit weet Suns niet te stoppen want na de hervatting veroveren zij de voorsprong. Een driepunter van Warner dicht het gat, en zo staat er een gelijke stand van 50 – 50 op het scorebord. De gasten  scoren zeven punten onbeantwoord en zo lijken zij het derde kwart te gaan winnen. Met twee benutte vrije worpen van Suns, eindigt het kwart in 56 – 61 en gaat Yoast United met een voorsprong de laatste tien minuten in.

Fergusson start dit kwart met twee benutte vrije worpen en Britt met twee steals. Den Helder begint alleen nog beter en brengt de stand terug naar een verschil van drie. Suns zet door, verkleint het gat tot één punt. Warner weet het gat nog te vergroten maar door middel van een driepunter komt Suns langs zij. Een gelijke stand met nog ruim zes minuten te basketballen. Warner zet wederom zijn schouders er onder en zorgt voor een voorsprong van vier punten. De eerste overwinning van Yoast United ligt binnen handbereik. Den Helder blijft in het spoor van Yoast United maar door slim basketbal te spelen blijven de gasten scoren. De laatste minuten worden nog spannend want plots pakt Suns de overhand en staan zij één punt voor met nog iets minder dan drie minuten op de klok. Britt is er niet onder de indruk van en scoort vijf punten op rij, een voorsprong van vier voor Yoast United. In de defense wordt hard gewerkt en in de offense belonen ze zichzelf. Speelman weet het gat te vergroten naar zes en Suns zal met een time-out proberen de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Dit lijkt ze nog bijna te lukken. Met nog maar 50 seconden te spelen is het gat nog maar één punt in het voordeel van het team uit Bemmel. Gaan ze dit nog weggeven? Zeker niet! Met scores van Speelman en Britt eindigt de wedstrijd in 80 – 85. Een verdiende, eerste overwinning van Yoast United in de Elite Silver group!

Het heeft even op zich laten wachten, maar hard werken wordt beloond! Britt was, net als vorige wedstrijd, goed voor twintig punten en Speelman kwam uit tot een double double: 18 punten, 10 rebounds. Heel Yoast United speelde super en dat zie je terug in de uitslag. Zaterdag 16 april zullen we proberen deze lijn door te zetten, in de Kooi tegen Luik. We hopen jullie dan te zien!

1e kwart: 14 - 17

2e kwart: 15 – 17

3e kwart: 27 - 27

4e kwart: 24 - 24

Eindstand: 80 - 85