Yoast United stunt bijna tegen HUBO Limburg United

Algemeen ma 11 april 2022

Spanning tot het laatste schot!

Vrijdag 8 april nam Yoast United het op tegen HUBO Limburg United. Het Belgische team dat tweede staat in de Elite Silver groep zal proberen in het spoor van Spirou Basket te krijgen. Voor Yoast United is de wedstrijd in Hasselt een kans om de eerste overwinning van de Elite Silver fase te pakken. Ze moeten dit helaas zonder Wilson en Idowu proberen, zij zijn er niet bij.

De wedstrijd wordt sterk begonnen door de thuispartij. Aanvallend gaan zij effectief met hun kansen om en verdedigend maken ze het de gasten moeilijk. Er groeit al snel een marge tussen de twee teams en de spanning lijkt niet in de wedstrijd te zitten. Na vijf minuten basketballen heeft HUBO een voorsprong van acht punten. Het is aan Yoast United om een betere vorm te vinden en tegenstand te bieden voor de Belgen. Limburg United heeft hier echter geen behoefte aan en gaat sterk verder. Het verschil in punten is 14 voordat de dynamiek van de wedstrijd verandert. Yoast United sluit het kwart zeer sterk af en produceert een stand van 21 – 18 na tien minuten spelen. Een achterstand, maar zeker geen schande.

Het tweede kwart zijn de twee teams zeer aan elkaar gewaagd. Het verschil in punten kan door zowel de thuis- als de uitploeg lastig veranderd worden en dat levert een mooie wedstrijd op. Het is echter Yoast United die in de eerste helft aan het langste eind trekt. Net als in het kwart ervoor weten zij in de slotfase nog hun beste beentje voor te zetten. Dit doen ze zo goed dat ze zelf voor het eerst de voorsprong weten te pakken. De ruststand is namelijk 34 – 35.

De tweede helft zal gaan bewijzen welk team de punten mag komen opeisen. Dit derde kwart is minstens net zo spannend als het tweede. De leiding van de wedstrijd gaat op en neer tussen Limburg en Yoast United. Het lukt beide teams niet om aanvallend de overhand te krijgen of verdedigend de ander tot een stop te dwingen. Dit zal een ontzettend spannend laatste kwart worden want de na 30 minuten is het HUBO Limburg United die met één punt verschil de leiding heeft, 54 -53.

De score in het vierde kwart wordt geopend door een vrije worp van Warner. Hierbij brengt hij de stand tot een gelijke 54 – 54. De wedstrijd blijft spannend maar het is Limburg United die nipt het voordeel heeft. Zij staan steeds één score voor wat betekent dat Yoast United constant in de achtervolging is, gelijk weten te komen maar niet over de score van HUBO weten te gaan. Met nog vijf minuten op de klok is het verschil drie punten in voordeel van de Belgen. Yoast United kan er nog altijd met de punten er van doorgaan en met het overtuigende spel vanaf kwart twee zou dat zeker niet onverdiend zijn. Door een shot clock fout van Yoast United lukt het de thuisploeg om uit te lopen naar zes punten verschil en begint Yoast United de druk te voelen. Dit loopt zelfs uit tot een verschil van acht, met nog maar twee en een halve minuut te spelen. Een lastige opgave voor het team uit Bemmel. Binnen een minuut is het gat nog maar drie punten en staat Yoast United overtuigend in de wedstrijd. Het Belgische team besluit dan ook een time-out in te zetten. In de allerlaatste minuut lukt het Yoast United nog om alles te geven en met een laatste schot dat er niet in weet te gaan, eindigt de wedstrijd in 75 – 74. Zo dichtbij is Yoast United nog niet geweest en met het geweldige spel is het afwachten tot de eerste overwinning. Met als uitblinker Nate Britt, goed voor 20 punten!

Bedankt voor alle aanmoedigingen van de meegereisde fans!

1e kwart: 21 – 18

2e kwart: 13 – 17

3e kwart: 20 – 18

4e kwart: 21 – 21

Eindstand: 75 – 74