Yoast United geeft alles
tegen Phoenix Brussels

Algemeen ma 07 maart 2022

Gestreden tot het einde!

Zondag 6 maart speelde Yoast United haar eerste wedstrijd van de Elite Silver group. Een pittige uitwedstrijd tegen Phoenix Brussels!

Yoast United komt sterk uit de startblokken. Na zes minuten staat er een stand van 14 – 20 op het scorebord en is Phoenix gedwongen om een time out te gebruiken. Dit doet de thuisploeg uitermate effectief waardoor Brussels het eerste kwart toch naar zich toe weet te trekken.

Het tweede kwart gaat Phoenix Brussels overtuigend verder waar ze het eerste kwart mee geëindigd zijn. Met nog 3 minuten te gaan in de eerste helft staat de stand dan ook op 41-28 doordat Yoast United moeite heeft met het creëren en afmaken van kansen. Maar de ploeg uit Bemmel is nog niet klaar voor de rust. Met een sterke verdediging en effectieve aanval weten zij een ruststand van 43-37 te produceren en is er nog voor alles te spelen in de laatste twee kwarten.

En dat Yoast United voor de punten komt, is direct duidelijk. De achterstand van zes punten wordt binnen drie minuten naar een stand van 43 – 45 omgebogen. The game is on! Dit derde kwart is ontzettend spannend waarin beide teams mooi basketbal laten zien. Door een sterk eindoffensief bestaand uit meerdere vrije worpen weet Brussel nog net met de stand in hun voordeel het laatste kwart in te gaan.

In de laatste tien minuten zal bepaald worden wie de punten zou mogen opeisen. Met twee sterk spelende teams is het een geweldige wedstrijd om te zien. Door enkele geslaagde defensies van Phoenix weten zij de stand te brengen tot 79 – 72 met nog maar 4 minuten speeltijd op de klok. Onder deze druk blijkt Yoast United pas echt te presteren want binnen andere halve minuut staat de wedstrijd op z’n kop. 79 – 81 voor de Gelderlandse basketbalploeg. De laatste twee minuten gaan in. Hierin blijkt Brussels echter net te sterk en met een paar late missers weet Yoast United de voorsprong niet vast te houden. De punten blijven in Brussel met een eindstand van 89 – 81.  Daarentegen valt er niets af te nemen van het spel van Yoast United. Prachtige aanvallen, mooie defensive plays en vooral doorzettingsvermogen!

Kwart 1: 25 – 22

Kwart 2: 18 – 15

Kwart 3: 21 – 26

Kwart 4: 25 – 18

Eindstand: 89 – 81