Jonatan Arvidsson komt naar United

Algemeen ma 01 juli 2024

Jonatan Arvidsson komt naar United

De Zweedse point guard verlaat BC Luleå en zal aankomend seizoen spelen voor QSTA United. 

Jonatan heeft zichzelf de afgelopen jaren ruimschoots bewezen binnen de Swedish Basketball League (SBL). Opgegroeid in Luleå, ook wel de hoofdstad van het Zweedse basketball genoemd, heeft hij grootse successen behaald. Naast een solide driepunts schot, snelheid en wendbaarheid, toont Jonatan leiderschap en weet hij met basketball intelligentie te overtuigen binnen wedstrijden.   

Hoofdcoach Jeroen van Vugt is enthousiast over de komst van Jonatan: “Jonatan is een slimme point guard met een hoog scoringsgemiddelde. Hij had een groot aandeel in het bereiken van de halve finales door BC Luleå. Zijn komst is een perfecte aansluiting op onze Nederlandse guards, zowel op het gebied van competenties als cultuur.”

Jonatan zelf kijkt met veel enthousiasme uit naar het seizoen in Bemmel: “Na de gesprekken met QSTA United, ben ik overtuigd dat ik bij een club kom die past bij mijn ambities. Het is een mooie competitie en voor mij een uitgelezen kans om mijzelf verder te ontwikkelen en van waarde te zijn voor het team. Voor mij draait basketball niet alleen om winnen maar ook om mooie wedstrijden en harde acties. Voor de fans is dit belangrijk en dat realiseer ik mij. Ik kijk er dan ook naar uit om in augustus voor de eerste keer het veld te betreden en met iedereen kennis te maken.”

 

===

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit persbericht dan kunt u contact opnemen met Biba Ising via biba@unitedbasketball.nl