Talenten Jurrian, Yaell en Jaro sluiten aan bij Y...

Algemeen do 24 september 2020

Talenten Jurrian, Yaell en Jaro sluiten aan bij Yoast United

De selectie van Yoast United versterkt zich met jong talent. Yaell dos Santos Borges, Jurrian Douwes en Jaro Abrams maken aankomend seizoen onderdeel uit van het nieuwe eredivisieteam in Gelderland. De drie talenten blijven daarnaast actief in de Dutch Talent League.

 

Jurrian Douwes is 18 jaar en komt uit het talentenprogramma van TBG Dragons uit Nijmegen. Coach Matthew: ‘’Jurrian is een sterke forward en is al zes jaar onderdeel van ons talentenprogramma in de regio. Hij is een van de grotere talenten uit ons programma. Op de trainingen van Yoast United laat hij meteen de juiste werklust en mentaliteit zien, een mooie aanvulling op de huidige selectie.’’

De 19 jarige Yaell speelde vorig jaar voor Leiden en maakt dit seizoen de stap naar het DTL team van TBG Dragons, daarnaast is hij onderdeel van de selectie van Yoast United. Matthew: ‘’Met Yaell halen we een sterke en snelle point guard in huis. Voor het DTL een enorme versterking, daarnaast heeft hij direct bewezen dat hij een plek op het teamrooster van Yoast United verdient.

Jaro Abrams, 18 jaar, is onderdeel van de Orange Lions Academy in Amsterdam en zal dit seizoen voor het eerst gaan proeven aan het eredivisieniveau. ‘’Jaro blijft meedraaien bij de OLA, maar gaat wekelijks meetrainen bij Yoast United om te wennen aan het spelen met professionals. Met zijn atletisch vermogen en snelheid is het een groots Nederlands talent dat een mooie toekomst tegemoet gaat. We zijn erg enthousiast om met hem te werken en samen met de OLA bij te dragen aan zijn ontwikkeling,’’ aldus de hoofdcoach.

Terug naar Nieuwsoverzicht