C.J. Keyser junior sluit aan bij Yoast United

Algemeen zo 06 augustus 2023

De eerste buitenlandse versterking is aangetrokken door Yoast United, C.J. Keyser jr is komend seizoen in de Kooi te bewonderen. De 26-jarige guard studeerde in 2022 af van Old Dominion University. In zijn jaar als senior speelde en startte hij in alle 32 wedstrijden en was topscorer van zijn team met 14 punten gemiddeld per wedstrijd. Zijn eerste jaar als professioneel basketballer bracht hij door bij KB Bashkimi Prizren in Kosovo en bij Al Hilla in de Iraq Superleague. 

Coach Jeroen van Vugt is tevreden met deze eerste ‘signing’: “Samen met de technische staf en organisatie kijken we veel spelers en doen goed onderzoek naar het type speler en of hij in ons profiel past. Over C.J. Keyser jr. waren we allemaal snel enthousiast, hij is een makkelijk scorende speler die ook verdedigend zijn mannetje staat. Ik denk dat hij het publiek in Bemmel gaat vermaken met zijn attractieve speelstijl.”.

“Ik kijk enorm uit naar het spelen in Bemmel. Met de coach heb ik goede gesprekken gevoerd en hij heeft me enthousiast gemaakt over de club, het team en de fans. De BNXT-League is een competitie van een goed niveau waar ik mezelf kan ontwikkelen en hopelijk samen met het team de volgende stappen kan gaan zetten.”, vertelt Keyser jr. die rond 1 september zal aankomen in Nederland. 

Welkom in Bemmel, C.J.!