Groninger Björn de Vries voegt zich bij Yoast United

Algemeen ma 15 augustus 2022

De 22-jarige Björn de Vries is de achtste speler voor de Gelderse Eredivisionist. De forward van 2.04 meter volgde de jeugdopleiding van Donar in Groningen, waarna hij een seizoen speelde in Litouwen. Na een kort avontuur in Spanje trok Björn terug naar het hoge Noorden om zich bij de selectie van Aris Leeuwarden te voegen. Na 2,5 jaar in de Friese hoofdstad tekende Björn opnieuw bij een Spaanse club, Melilla Sport Capital Enrique Soler.

Dat nieuwe Spaanse avontuur liep niet zoals gehoopt, door een geschil met de club kwam Björn geen minuut uit in de Spaanse LEB-Silver, maar kon ook geen overstap meer maken naar een andere club. Björn is blij dat hij nu weer een mooi vooruitzicht heeft: “Ik kijk enorm uit naar het aankomende seizoen, we hebben een leuke ploeg met spelers die hard willen werken. Ook ben ik enorm enthousiast over de organisatie. Ik ben nu 1 dag in Bemmel geweest en het voelt als een familie waarin je thuiskomt.”

“Ik ben erg blij om Björn welkom te heten in ons team, wederom een Nederlandse versterking. Bekend voor zijn aanvallende kwaliteiten , dit heeft hij reeds laten zien in eredivisie . Hij is 22 jaar en wil bij Yoast United zich verder ontwikkelen nu in de BNXT competitie!”, zegt coach Paul Vervaeck over de komst van Björn naar Bemmel.

In zijn laatste seizoen in Nederland kwam Björn tot een gemiddelde van 6 punten en 4 rebounds. Van dit seizoen is ook een highlight video gemaakt, bekijk hem hier.

Deze week begint de Nederlandse kern van het team met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, waarbij ook de spelers van het DTL-team van de United Academy aansluiten. Welkom Björn in Bemmel!

Björn de Vries in het shirt van Aris Leeuwarden

Björn de Vries in het shirt van Aris Leeuwarden