Inside power voor Yoast United met Ike Nweke

Algemeen wo 23 augustus 2023

Yoast United heeft zich versterkt onder de borden met de 23-jarige Ike Nweke. Hij begon zijn college bij de Columbia Lions in New York, maar beleefde zijn laatste senior year bij Quinnipiac Bobcats in Hamden, Connecticut. Als Bobcat noteerde Nweke een gemiddelde van 9 punten en 5 rebounds per wedstrijd. 

“Met zijn 2.01 meter is Ike een ‘kleintje’ voor zijn positie, maar dat lost hij goed op door zijn atletisch vermogen, werkethos en kracht. Wat ik van hem gezien heb gaat het Bemmelse publiek veel plezier aan Ike beleven, met zijn spectaculaire acties en zijn persoonlijkheid”, vertelt coach Jeroen van Vugt over Nweke. 

Ike Nweke is enthousiast over zijn eerste stap als professioneel basketballer: “Het contact met de club en de coach was direct erg prettig en de BNXT League is een mooie competitie na mijn college om mezelf verder te ontwikkelen. Ik kijk er erg naar uit om de fans en de mensen van de club in persoon te ontmoeten.”

Volgende week starten de trainingen van Yoast United ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie is met de komst van Ike Nweke nagenoeg compleet. “Deze week zullen we onze laatste buitenlandse versterking presenteren, het team ziet er weer goed uit voor het 4e BNXT-seizoen van Yoast United”, vult van Vugt aan. 

Wanneer Ike Nweke in actie komt is nog onbekend. “Voor buitenlandse spelers moeten we altijd een hele procedure door bij het IND voor een werk- en verblijfsvergunning. De aanvragen zijn gedaan, maar hoe lang dat proces duurt is van te voren nooit te zeggen. Wij hopen ze zo snel mogelijk op de vloer te hebben, zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen.”, vertelt Steven Teunissen, operations manager bij United Basketball. 

We kijken uit naar je komst naar Gelderland, Ike!