Nieuwe talenten sluiten aan bij Yoast United

Algemeen do 26 augustus 2021

Nieuwe talenten sluiten aan bij Yoast United

Yoast United heeft drie nieuwe Nederlandse talenten aan zich verbonden. Giel Paling (OLA), Nino Okai en Bor van den Bosch (Heroes Academy) sluiten aan bij de selectie van coach Paul Vervaeck.

Giel Paling (19) is geen onbekende in de regio. De 2.15 lange center was eerder onderdeel van TBG Dragons (nu: United Academy) en heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld bij de Orange Lions Academy (OLA) in Amsterdam. Giel sluit aan bij Yoast United maar blijft verbonden aan de OLA en zal ook actief zijn in de Dutch Talent League.

Ook Nino en Bor zullen uitkomen in de Dutch Talent League, bij de United Academy (het opleidingsteam van Yoast United), gecoacht door Jeroen van Vugt. Daarnaast zullen zij onderdeel uitmaken van het programma van Yoast United. Een mooie stap in de carrière van de jonge spelers, die het topsportprogramma combineren met hun studie. Bor (19) gaat zijn minor in Arnhem volgen, Nino (21) studeert momenteel sporteconomie aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg.

Yoast United is verheugd over de komst van de nieuwe talenten. Anouk Biesters: ‘’We hebben afgelopen jaren hard gewerkt om voor Nederlandse talenten een situatie te creëren waarin ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Spelers kunnen vanaf aankomend seizoen op één locatie trainen, spelen, fitnessen, naar de fysio en huiswerk maken, ideaal. Met een U22 team in de Dutch Talent League (United Academy), een promotie divisieteam (Dreamfields Dolphins) en Yoast United onder één dak, kunnen we spelers alle mogelijkheden bieden om te groeien.’’

Giel Paling

Giel Paling

Nino Okai

Nino Okai

Bor van den Bosch

Bor van den Bosch

 

Naast de drie nieuwe gezichten zullen ook Jurrian Douwes en Winston Hoft aansluiten bij Yoast United, zij maakten vorig jaar al deel uit van de trainingsgroep. Jurrian zal Yoast United combineren met de Dutch Talent League en Winston zal naast Dutch Talent League uitkomen in de promotie divisie, onder Michael Schuurs.

Jurrian Douwes

Jurrian Douwes

Winston Hoft

Winston Hoft