Playoffs op 4 mei, een zeer lastig dilemma.

Algemeen zo 30 april 2023

Aanstaande donderdag speelt Yoast United tegen Donar Groningen de 2e wedstrijd in de Dutch Playoffs, mogelijk de beslissende wedstrijd in de best-of-3 serie. Doordat Sportcentrum De Kooi op 5 en 6 mei het decor is voor de Final4 van de Champions Cup  in het rolstoelbasketbal zijn de mogelijkheden qua speeldata zeer beperkt. Samen met de BNXT League en Donar Groningen is gekeken welke mogelijkheden er zijn om de wedstrijd op een andere dag dan 4 mei te spelen, maar door de strakke planning qua playoffs en beschikbaarheid van de zaal is dit onmogelijk.

Een bijzonder dilemma, omdat hetgeen we op 4 mei herdenken natuurlijk veel groter is dan het basketball zélfs in de playoffs. Samen met het bestuur van Donar Groningen hebben we besloten om op een gepaste manier stil te staan bij het herdenken van de overledenen voor onze vrijheid. De wedstrijd begint om 20:30 uur en we vragen iedereen om voor 20:00 uur aanwezig te zijn in de Arena van De Kooi. Wij zullen alle werkzaamheden, inclusief de warming-up, om 20:00 uur onderbreken voor 2 minuten stilte. Daarnaast zal er tot de spelersintroductie geen muziek worden gedraaid in De Kooi. Wij vragen aan beide supportersschare om ook tot dit moment geen lawaai te maken, uit respect voor wat we op 4 mei met heel Nederland herdenken.

Dit is natuurlijk niet de gewenste situatie. Wij van Yoast United hadden natuurlijk het liefst onze allereerste thuiswedstrijd in de playoffs met publiek zonder dit dilemma willen spelen. Op deze manier verwachten wij toch op een gepaste wijze de Dodenherdenking recht te doen en een mooie avond playoff basketball te spelen met Donar Groningen als een zeer gewaardeerde en mooie tegenstander! 

Bestuur & Organisatie Yoast United