Samuta Avea maakt Yoast United weer compleet

Algemeen vr 20 oktober 2023

Yoast United kent een rommelige seizoensstart voor het 3e BNXT League seizoen. De oorzaken zijn meerdere blessures (Mike Schilder en Giel Paling zijn nog niet inzetbaar), maar ook door de plotselinge terugkeer van Jonathan Andre naar de Verenigde Staten. Wegens persoonlijke omstandigheden is hij terug naar huis gegaan en inmiddels is in onderling overleg besloten zijn contract te beëindigen. 

De selectie van coach Jeroen van Vugt is aangevuld met de komst van Samuta Avea die binnenkort 25 jaar wordt. Avea speelde zijn gehele college periode voor de Hawaii Rainbow Warriors. In zijn senior year speelde hij gemiddeld 30 minuten en scoorde daarin gemiddeld 11 punten en pakte 5 rebounds. 

Hoofdcoach Jeroen van Vugt: “Het is begrijpelijk dat Jonathan Andre terugkeerde naar Amerika voor de vervelende thuissituatie, het is wel erg vervelend voor Yoast United dat hij helemaal niet terugkeert. Samen met de organisatie hebben we snel geschakeld voor een vervanger. Dat we zo snel Samuta hebben gecontracteerd is heel erg fijn, hopelijk mag hij snel meedoen op de trainingen en de wedstrijden zodat we de lijn omhoog kunnen gaan inzetten”.

De bijna 2-meter lange Avea heeft een heel goed gevoel bij zijn nieuwe club: “Het is allemaal heel snel gegaan, maar ik ben heel blij met mijn eerste stap als pro. Ik ben sinds zondag in Nederland en kon direct de spannende wedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball bijwonen, wat een leuk team en een mooie organisatie. Ik kan echt niet wachten om te gaan spelen in de Kooi, want de sfeer die ik zondag heb meegemaakt wil ik vanaf het veld mee maken en belangrijk zijn voor het team”.

De organisatie werkt hard om de werkvergunning van Samuta zo snel mogelijk rond te krijgen, wanneer we Samuta op de vloer kunnen verwelkomen is helaas nog niet te zeggen.

Welkom in onze United familie, Samuta!