Urker talent voegt zich bij Yoast United

Algemeen za 25 juni 2022

De guardposities bij Yoast United raken steeds verder gevuld met de komst van Bart van Schaik. De bijna 23-jarige basketballer (wordt op 9 juli 23) begon met basketballen op Urk bij het lokale Orca’s en koos op jonge leeftijd voor het talentenprogramma van Landstede Hammers. Binnen het opleidingsprogramma in Zwolle werd Bart meer-en-meer een vaste waarde en dat resulteerde uiteindelijk ook in een contract bij de Landstede Hammers in de BNXT-League. Vorig seizoen kwam Bart 23 wedstrijden in actie voor de Zwollenaren en noteerde in gemiddelde 15 minuten een totaal van 2,5 punten en 1 assist per wedstrijd.

De 1,93m lange Shooting Guard is klaar voor zijn eerste stap in het professionele basketball buiten Zwolle: “Ik denk dat mijn karakter en spel goed past in de nieuwe visie van Yoast. Ik hoop dat mijn bijdrage het familiegevoel kan versterken en ik kijk uit om te mogen basketballen voor de fans en deze organisatie! Daarbij hoop ik mezelf verder te ontwikkelen als speler en er een succesvol en leerzaam jaar van te maken”.

Paul Vervaeck verheugt zich op de samenwerking met Van Schaik: “Het is mooi om te zien dat steeds meer jonge basketballers geïnteresseerd zijn in wat we in Gelderland aan het bouwen zijn. Bart wil zichzelf graag verder ontwikkelen en maakt de keuze om, samen met Mike Schilder, de overstap van Landstede Hammers naar Yoast United te maken. Wij helpen Bart graag bij het zetten van deze volgende stap het publiek in de Kooi gaat komend seizoen zeer zeker genieten van het mooie schutterswerk van Bart. In de Dutch Talent League heeft Bart vorig seizoen heeft laten zien wat hij in huis heeft, wij gaan hem helpen dit ook in de BNXT-League te laten zien”.

Welkom in Gelderland, welkom bij Yoast United Bart!