Yoast United tekent creatieve Amerikaanse forward

Algemeen vr 22 juli 2022

Vince Cole is de nieuwste aanwinst van Yoast United voor het nieuwe BNXT-League seizoen. De 1,98m scorende forward komt over van de Coastal Carolina Chanticleers (Sun Belt Conference) waar hij in het laatste seizoen een gemiddelde noteerde van 15,2 punten, 3,3 rebounds en 1 assist. In 27 van de 33 wedstrijden noteerde hij dubbele cijfers. Voor Vince wordt Yoast United zijn eerste stap in zijn professionele carrière in Europa.

De 22-jarige speler uit Charleston is erg enthousiast na een gesprek met coach Paul Vervaeck: “Ik heb veel zin om in Bemmel mijn reis te gaan beginnen. Coach Vervaeck vertelde over de plannen en wat mijn rol moet worden, toen was de keuze snel gemaakt. Ik kijk er naar uit om iedereen in Bemmel te ontmoeten en de fans te trakteren op mooi basketball”.

Coach Paul Vervaeck ziet de selectie naar tevredenheid gevuld worden: ”Het doel voor deze zomer was in eerste instantie om de Nederlandse basis van het team goed vorm te geven, dat is enorm goed gelukt. Dan is het aan de technische staf om daar goede buitenlandse spelers bij te zoeken. Wij denken een goede aanvulling op ons team te hebben gevonden in Vince Cole. Hij heeft op college en high school laten zien dat hij beschikt over een goed schot en dat hij makkelijk de basket weet te vinden.”

Welkom bij Yoast United Vince!