Barry Dijks versterkt commercieel team

Algemeen ma 25 april 2022


Barry Dijks versterkt commercieel team

Vanaf deze maand sluit Barry Dijks aan bij het commerciele team van Yoast United en de topteams in de regio; Lekdetec, Dreamfields Dolphins en United Academy. Barry is geen onbekende in de basketballwereld en kent als speler en vrijwilliger een verleden bij onder andere Pigeons, Wildcats en Basketiers. Daarnaast heeft hij een mooi netwerk in Gelderland. Niet onbelangrijk, aangezien hij zich samen met het commerciele team gaat inzetten voor het verbinden van de zakelijke regio aan de basketball sport en aan elkaar.

 

Barry & Basketball, vertel eens wat meer jouw connectie met deze mooie sport

Barry Dijks (49 jaar), getrouwd met Ciska (oud speelster) en drie volwassen kinderen. Nick (speler Arnhem Eagles, voorheen Batouwe), Nina (jaren in Bemmel gespeeld, traint momenteel bij dames 2 Batouwe en verantwoordelijk voor social media YOAST) en Nils (die talent heeft maar liever voetbalt). Ondernemer, bulldog liefhebber, basketbal, voetbal. Na 10 jaar te hebben gevoetbald, ben ik op mijn 16e begonnen met basketbal bij Basketiers in Zevenaar. Omdat ik graag steeds op een wat hoger niveau wilde spelen ben ik via Pigeons, Wildcats, Basketiers en BCA Apeldoorn uiteindelijk weer bij Pigeons terecht gekomen. Daar heb ik met mijn vrienden nog een aantal jaren gespeeld. De jaren dat ik bij Pigeons speelde combineerde ik dat vaak met het trainen/coachen van verschillende teams. Uiteindelijk zo'n 14 jaar geleden bij Batouwe terecht gekomen als coach Heren 1 en vrienden gemaakt en dus eigenlijk nooit meer weggegaan. 

 

Je bent in het verleden ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van basketball in Bemmel, wat heb je toen gedaan?

Als ik me de tijdlijn goed herinner heeft het kampioenschap van Dames 1 (Lekdetec) in 2015 mij aan het denken gezet. De organisatie binnen de damestak was zo goed geregeld dat dit in combinatie met een geweldig team resulteerde in dit ongelooflijke 1e kampioenschap. Een kampioenschap dat iedereen die erbij was nooit meer vergeet. De emotie, de samenhorigheid, de fans, de sponsoren alles kwam in die finale samen en dat was een fantastisch gevoel. Ik vroeg me af of er naast de dameslijn ook een succesvolle mannenlijn opgezet kon worden. Met die positieve gedachte aan de slag gegaan onder andere met Herm Timmermans. Ongeveer drie seizoen betrokken geweest bij het formeren van de staf en selectie en een stuk sponsoring. 

 

Een tijdje was je wat minder actief in basketball. Nu de draad weer opgepakt, hoe komt dat zo?

Inderdaad de jaren erna supporter geweest van dames en heren en veel meer op de achtergrond. Heel af en toe liet ik wel eens horen wat ik ervan vond. Nu weer actief nadat Herm Timmermans mij dit keer vroeg of ik het leuk vond om weer samen met hem aan de slag te gaan. Met inmiddels dames/heren eredivisie en promotiedivisie, een academy en de breedtesport is onder andere financiële continuïteit erg belangrijk en daar ga ik me voor inzetten.

 

Je gaat je inzetten voor het commercieel team, waar ga je je voornamelijk mee bezig houden?

Ik ga mijn uiterste best doen om nieuwe partners aan onze mooie organisatie te binden ter ondersteuning van de topsporttak, de academy maar zeker ook de breedtesport. Het doel is dat de nieuwe partners zich niet alleen verbinden aan de club, maar ook aan de regio, de sport en aan elkaar.

Wij kijken er naar uit om samen aan de slag te gaan! Welkom Barry!