Blessure houdt Matthew van Tongeren aan de kant

Algemeen di 24 augustus 2021

Blessure houdt Matthew van Tongeren voorlopig aan de kant

Matthew van Tongeren hoopt aankomend seizoen terug te keren in de kleuren van Yoast United. De rentree laat echter nog even op zich wachten, de 2.01 lange power forward is momenteel herstellende van een voetblessure.

De 28-jarige Matthew heeft last van een hardnekkige teenblessure, daardoor is het momenteel niet mogelijk om aan te sluiten bij de trainingsgroep van Yoast United. Aankomende periode wordt gezamenlijk met de sportarts, de specialisten in het ziekenhuis en de fysiotherapeuten van We Do Care het behandelplan uitgestippeld. Voorlopig houdt de blessure hem nog aan de zijlijn, insteek is om gedurende zijn revalidatie weer volledig aan te sluiten en onderdeel uit te maken van het team van Paul Vervaeck en Jeroen van Vugt.

Afgelopen seizoen keerde Matthew terug vanuit Amsterdam naar zijn roots in Gelderland en deze stap is hem goed bevallen: ‘’Ik heb het erg naar mijn zin bij Yoast United. Als debutant in de Dutch Basketball League hebben we het goed gedaan, dat is natuurlijk mooi, maar ik ben vooral enthousiast over de visie en plannen van de club op langere termijn. Bovendien wordt er hard gewerkt aan het creëren van optimale faciliteiten voor sporters. Ik ben blij dat ik daar een onderdeel van ben en we gaan basketball in de regio nog groter maken de komende jaren.’’

Het team van Yoast United is zo goed als compleet en bestaat naast de geblesseerde Matthew nu uit Kaleb Warner, Bob Berghuis, Nesta Agasi, Duane Wilson, Lucas N’Guessan, Josh Ferguson, Jaro Abrams, Nate Britt en Jett Speelman. Deze week maken we de talenten bekend die gaan aansluiten bij de selectie van Yoast United.