Francis Lācis completeert profselectie Yoast United

Algemeen di 16 augustus 2022

Yoast United heeft zich versterkt met de 23-jarige Francis Lācis. De uit Riga afkomstige forward volgde zijn collegeperiode aan de Oral Roberts University waar hij afstudeerde in richting van Cinema, TV & Digitale Media. Het NCAA team van de universiteit, de Oral Roberts Golden Eagles, behaalde vorig seizoen de Sweet Sixteen in het NCAA Tournament. In zijn jaar als senior startte hij alle 30 wedstrijden en noteerde een gemiddelde van 26 minuten, 7 punten en 6 rebounds.

In de jeugd in Letland speelde Francis met zijn team in de European Youth Basketball League waar hij driemaal tot Most Valuable Player werd verkozen. Daarnaast won hij drie keer de Slam Dunk Contest.

De Letse jeugdinternational vertelt enthousiast over zijn eerste stap als pro: “Ik ben erg blij dat ik onderdeel gaat uitmaken van de basketball community in Gelderland. Samen met mijn teamgenoten ga ik iedere dag alles geven en vechten voor de overwinning in iedere wedstrijd. Ik kan niet wachten om te gaan beginnen”.

“Met de vastlegging van Francis hebben we de selectie voor het komende seizoen rond. De 9 spelers die we nu hebben worden aangevuld met talentvolle jeugdspelers. Francis is een veelzijdige forward die talentvol is en ik denk dat hij in de BNXT-League goed tot zijn recht gaat komen.”, zegt coach Paul Vervaeck.

Laipni lūdzam Francis in Bemmel!