BAL schakelt Yoast United uit voor de BNXT play-offs

Algemeen vr 06 mei 2022

Het eerste BNXT seizoen van Yoast United zit erop

De play-offs van het eerste BNXT League seizoen zijn in volle gang. Op dinsdag 3 mei speelde Yoast United thuis gelijk tegen Basketbal Academie Limburg. Vrijdag 6 mei zijn ze op bezoek in Weert voor de tweede en beslissende wedstrijd. Lukt het Yoast United om door te gaan naar de volgende ronde in de play-offs?

Het eerste balbezit is voor BAL en direct weten zij een open driepunter te benutten. Het eerste schot van Yoast United komt van Wilson maar deze wil er helaas niet in vallen. Het is de volgende aanval Ferguson die de driepunter wel benut en de score voor Yoast United opent. Het is BAL die aanvallend beter begint en direct de leiding van de wedstrijd opeist. Na enkele minuten komt Yoast United dan ook langzaam op gang en weten ze aansluiting te vinden bij het team uit Weert. BAL weet niet uit te lopen maar het lukt het team uit Bemmel ook niet om een gelijke stand te produceren. Verdedigend geeft Yoast United veel vrije worpen weg en hier maakt BAL gebruik van. Zo weten zij een voorsprong van vier punten vast te houden. Het kwart wordt afgesloten door een driepunter van Warner, maar deze is heel nipt buiten de tijd, dus hij telt helaas niet. De stand na tien minuten is 19 – 15 in het voordeel van BAL.

Het tweede kwart schiet Yoast United uit de startblokken en ogen zij veel overtuigender. De achterstand wordt in een minuut weggewerkt en zo staat er een gelijke stand op het scorebord. Het lukt helaas niet om de leiding over te nemen, en BAL komt dan ook weer op gang. Aanvallend worden door beide teams de kansen slecht benut. Het team uit Weert besluit dan ook de eerste time-out in te zetten. Dit heeft weinig effect op het spel van beide teams. De score verandert amper, er worden alleen meer fouten gemaakt. Ook coach Vervaeck is niet tevreden en hij gebruikt zijn eigen time-out met nog vier minuten te spelen in de eerste helft. Er worden eindelijk wat punten gescoord en het verschil is twee in het voordeel van Weert. Met nog 90 seconden op de klok, weet Agasi Yoast United op een gelijke stand te brengen. Het is Wilson die direct zelfs de voorsprong pakt door middel van een fastbreak. BAL zit dan ook direct een time-out in. Het thuisteam sluit het kwart slordig af, maar de score verandert niet meer. 30 – 32 is de ruststand.

Wederom is het BAL die de eerste score maakt waardoor de komende twintig minuten zeer spannend zullen worden. Dit is ook meteen te zien. Beide teams zijn aanvallend beter dan in de tweede helft en de scores blijven op en neer gaan. Idowu besluit het van afstand te proberen en daarmee pakt hij de voorsprong voor Yoast United terug. Na vijf minuten spelen hebben de Gelderlanders hun grootste voorsprong te pakken, drie punten. Zowel Yoast United als BAL worden dan in de afronding slordiger waardoor punten minder snel gescoord worden. Verdedigend staan de gasten juist erg sterk en hiermee houden ze de voorsprong vast. Twee minuten voor tijd is het BAL die met een mooie driepunter alles weer op gelijke hoogte zet. BAL zet sterkt door en Yoast United heeft het moeilijk. Met een driepunter in de laatste seconde weet BAL zelfs acht punten voor te komen. De stand is 57 – 49.

Het vierde kwart zal Yoast United alles moeten geven om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Het kwart begint echter traag waarin zowel BAL als Yoast United aanvallend niet veel scoort. Het verschil in punten wordt dan ook niet kleiner. BAL doet wat het moet doen en zo is na drie minuten er een time-out nodig om Yoast United in de wedstrijd te krijgen. Dit heeft helaas niet het gewenste effect. De energie bij Yoast United is op en de intensiteit neemt af. BAL zet door en pakt een voorsprong van dertien punten. Met nog maar vier minuten te gaan is dit een ontzettend lastige opgave. Binnen een heel korte tijd komt Yoast United terug tot negen punten achter en besluit BAL het zekere voor het onzekere te nemen en een time-out in te zetten. Yoast United blijft in het spoor van het team uit Weert maar weet het gat niet meer kleiner te maken. De wedstrijd eindigt in een stand van 81 – 70 en hiermee is Yoast United uitschakelt voor de volgende ronde van de play-offs.

Een speciaal bedankje aan alle fans. Het was een lastig maar leuk eerste seizoen van de BNXT League voor Yoast United en zonder jullie was het nog veel lastiger geweest. We hopen volgend seizoen samen met jullie er een nog mooier jaar van te maken!

1e kwart: 19 - 15

2e kwart: 11 - 17

3e kwart: 27 - 17

4e kwart: 24 - 21

Eindstand: 81 - 70