Spirou Basket blijkt te sterk voor Yoast United

Algemeen ma 28 maart 2022

Een lange reis voor het debuut van Idowu

Vroeg in de middag op vrijdag 25 maart vertrok Yoast United vanuit de Kooi in Bemmel. Met een lange reis voor de boeg vertrokken zij naar Charleroi, België om het ’s avonds op te nemen tegen Spirou Basket.

Het wedstrijd wordt geopend door Agasi die de tip-off weet te winnen voor Yoast United. De eerste drie minuten gaan gelijk op, waardoor er geen verschil tussen beide ploegen te ontdekken is. De stand staat dan ook op 9 – 9. Vervolgens mist Yoast United wat scherpte in het opzetten en afronden van de aanvallen waardoor Spirou tot een gat van zes punten kan lopen. Inmiddels heeft Samuel Idowu het veld betreden om zijn eerste minuten in het blauw van Yoast United te maken. Met een geweldige dunk weet hij zijn eerste punten op het scorebord te zetten! Offensive en defensive laat Idowu zien wat hij kan betekenen en zo weet de ploeg uit Gelderland met nog drie minuten te spelen de score naar zich toe te trekken. In de laatste seconde van dit kwart weet Spirou de basket nog te vinden waardoor zij met één punt voorsprong het tweede kwart zullen starten.

Het tweede kwart begint traag waarbij beide ploegen het lastig vinden om te scoren. Spirou is echter net iets effectiever waardoor het gat tussen de twee teams uitloopt naar 7 punten. Na 4 minuten spelen heeft Yoast United dan ook slechts twee punten gescoord. Tijd voor een time-out van coach Vervaeck. De lijkt eerst geen positief effect te hebben, aangezien het gat uitloopt tot elf punten. Met nog drie minuten te spelen is de stand 38 – 27 Yoast United herpakt zichzelf echter weer en begint aanvallend trefzeker te worden. Het gat is terug naar zes en er wordt een time-out afgedwongen bij de ploeg uit Charleroi. De laatste drie minuten laat Yoast United geen enkel punt meer toe en daardoor is de ruststand 38 – 35.

De tweede helft begint net als het tweede kwart traag. Er worden weinig punten gescoord en aanvallend veel gezocht naar oplossingen. Na drie minuten is Spirou één puntje verder uitgelopen naar een gat van vier, maar is er nog altijd geen duidelijke favoriet te herkennen. Binnen enkele minuten vindt Spirou echter een hogere versnelling en loopt Yoast achter de feiten aan. Het verschil in punten is opeens tien en de ploeg uit Charleroi oogt zeer zelfverzekerd. Yoast United weet nog even vast te houden waardoor er na 30 minuten spelen een stand van 64 – 55 genoteerd staat.

In het laatste kwart zal Yoast United alle zeilen bij moeten zetten om met een overwinning terug naar Nederland te kunnen reizen. Vanaf de eerste minuut wordt deze opgave steeds lastiger. Spirou is effectief in de aanval en weet Yoast United het verdedigend lastig te maken. Binnen enkele minuten is de stand uitgelopen tot een verschil van twaalf en moet Yoast United bijeenkomen voor een time-out. Zowel de Nederlanders als de Belgen hebben in dit laatste kwart moeite met het benutten van de kansen, waardoor het verschil in punten amper veranderd. Het verschil is inmiddels vijftien punten en de laatste drie minuten weet Yoast United niet meer te scoren. De eindstand is    81 – 66, een pijnlijk verlies voor het team uit Bemmel. Naast het sterke debuut van Samuel Idowu was Wilson de uitblinker aan de kant van Yoast United, met maar liefst 22 punten.

1e kwart: 21 – 20

2e kwart: 17 – 15

3e kwart: 26 – 20

4e kwart: 17 – 11

Eindstand: 81 - 66