Yoast United nipt verslagen door Phoenix Brussel

Algemeen ma 04 april 2022

Samen met alle fans gestreden tot het einde!

Zondag 3 april was het dan zover, Yoast United ontvangt voor het eerst een Belgische club in de Kooi. In deze, met fans gevulde, sportarena was Phoenix Brussel te gast. Een eerdere close match-up in Brussel beloofde een spannende zondagmiddag in Bemmel te worden.

De wedstrijd begint rustig, waarbij Yoast United het vizier nog niet op scherp heeft staan en ook Phoenix niet alle kansen weet te benutten. Halverwege het kwart is de stand slechts 4 – 9 in het voordeel van Brussel maar met een mooie driepunter van Speelman weet Yoast United toch aan te sluiten. Na een sterke defensive play en een fast break weet de ploeg uit Bemmel zelfs langs zij te komen. Ondanks slordigheden aan de kant van Brussel blijft de stand zeer spannend waarbij beide teams om en om in het voordeel staan. In de slotsecondes van het eerste kwart lukt het Wilson helaas niet om een alley-oop te benutten, waardoor de stand na tien minuten 15 – 17 bedraagt.

Het tweede kwart gaat verder waar het eerste kwart geëindigd is. De teams zijn zeker aan elkaar gewaagd en de stand blijft spannend. Na drie minuten basketballen staat er dan ook een gelijke stand op het scorebord. Yoast United zet sterk door en na verschillende goede driepunters weten zij de bovenhand in de wedstrijd te krijgen. Phoenix weet dat er voor hen ook nog alles te halen valt en werken hard door. Verdedigend heeft Yoast United een sterke fase en zo weten zij richting het einde van de eerste helft een voorsprong van vijf punten te bemachtigen. De ruststand is 37 – 32 en Yoast United heeft een prachtige eerste helft gespeeld.

De tweede helft start met twee intensieve defenses. Phoenix Brussel geeft weinig kansen weg in de verdediging en Yoast United straft elke slordigheid van de Belgen goed af. Het verschil blijft dan ook rond de vijf punten hangen. Offensief loopt het aan het einde van het derde kwart aan beide kanten niet op rolletjes, veel kansen worden gemist en er zijn weinig offensive rebounds. Nu Yoast United in punten voor staat is dit geen ramp, maar beide teams zitten minder lekker in de wedstrijd. Na een time-out van coach Vervaeck worden er meer ballen geraakt en komen er voor zowel de Nederlanders als de Belgen wat punten op het bord. Het verschil na dit kwart is vier punten in het voordeel van Yoast United.

Het vierde kwart laat Phoenix wat steken liggen. Een aanvallende overtreding hier, een makkelijke steal daar. Het lukt Yoast United alleen niet om uit te lopen. Aanvallend weten ook zij moeilijk te raken en de klok tikt maar door. Brussel weet zich te herpakken en komt tot een gelijke stand. Met nog zeven minuten te spelen ligt de wedstrijd volledig open. Mede dankzij een benutte vrije worp weet Brussel voor het eerst in de tweede helft het voordeel in punten te pakken. Yoast United moet in de achtervolging. Dit doen zij goed en zo pakken zij direct de leiding weer. Bij beide teams is de vermoeidheid inmiddels ook opgetreden en de passing en schoten worden minder scherp. De stand gaat op en neer en met nog ruim drie minuten te spelen staat het 58 – 57 in het voordeel van de thuisploeg. Het team uit België geeft zich nog niet verloren en geeft alles wat ze nog hebben. Met twee effectieve aanvallen van Phoenix en een gemiste kans van Yoast United weet de uitploeg met drie punten voor te komen. Met nog 22.6 secondes op de klok is het aan Yoast United om gelijk te komen met de gasten. De thuisploeg zet dan ook een time-out in om een laatste tactisch plan op te zetten. De actie wordt hervat, Wilson gaat voor de driepunter maar mist helaas. Bemmel houdt echter balbezit en coach Vervaeck besluit nogmaals een time-out in te zetten. Een laatste poging. Ditmaal is het Speelman die mag schieten, maar vanuit een lastige hoek lukt het ook hem niet. Phoenix weet nog een fast-break te scoren en daarmee eindigt deze ontzettend spannende wedstrijd in een stand van 58 – 63.  

Ondanks het pijnlijke verlies heeft Yoast United mooi basketbal en een echte vechtlust laten zien. De geweldige energie van alle fans in de Kooi hielp dan ook enorm en wij hopen jullie op zaterdag 16 april weer te zien!

1e kwart: 15 - 17

2e kwart: 22 - 15

3e kwart: 15 - 16

4e kwart: 6 - 15

Eindstand: 58 – 63

 

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest

@Hennie van Diest