Yoast United blijft thuis puntloos in Elite Silver

Algemeen vr 29 april 2022

Ditmaal thuis geen spanning tegen Hubo Limburg United

Op 8 april 2022 was Yoast United te gast in Hasselt om het op te nemen tegen Hubo Limburg United. Een wedstrijd die tot op de laatste seconde spannend bleef en eindigde in een stand van 75 – 74. Op vrijdag 29 april kwam Limburg United op bezoek in de Kooi en was het tijd voor revanche. Dit was de laatste wedstrijd van de Elite Silver groepsfase. Dinsdag 3 mei is de eerste play-off wedstrijd van Yoast United, thuis in de Kooi in Bemmel.

Zoals al vaker dit seizoen wint Ferguson de tip-off voor Yoast United. Het is Warner die met een sterke actie direct de eerste punten voor de ploeg uit Bemmel op het bord zet. Ook de gasten uit België scoren hun eerste kans in de vorm van een driepunter. Zij zijn dan ook degenen die vanaf het begin de voorsprong pakken. Yoast United laat aanvallend mooie dingen zien, maar ook enkele slordigheden. Hubo heeft juist een heel scherpe start van de wedstrijd. Driepunters worden zelden gemist en ook van dichterbij zijn de gasten heel efficiënt. Zo staat er na vijf minuten spelen een verschil van vijf punten genoteerd. Vanaf dit punt lijkt Limburg United nog verder uit te gaan lopen na gemiste kansen van Yoast United. Met nog twee en een halve minuut te gaan is het verschil al tien punten en coach Vervaeck is genoodzaakt zijn team bij elkaar te roepen. Dit heeft een geweldig effect op de thuisploeg. De intensiteit gaat omhoog en zo weten zij het eerste kwart nog spannend te maken. De stand na tien minuten is 28 – 31.

Het is aan Yoast United om het sterke einde van het eerste kwart door te zetten naar het tweede. Het is echter Limburg United die de sterke start heeft want na ruim een minuut staan zij al weer negen punten los van de thuisploeg. Yoast United vindt langzamerhand aanvallend hun ritme maar Limburg United blijkt lastig om af te stoppen, waardoor de Nederlanders amper dichterbij komen in de stand. Door de indrukwekkende efficiëntie van de afstandsschoten van de Belgen loopt het gat uit tot vijftien punten en lijkt Yoast United al voor de helft de wedstrijd te verliezen. Net als in het eerste kwart probeert de coach van Yoast United met een time-out het kwart nog te redden. Hubo Limburg United heeft echter geleerd van het eerste kwart, gebruikt zelf ook een time-out en trekt de eerste helft volledig naar zich toe. Met een steal in de laatste secondes, weet Limburg United de laatste punten op het bord te zetten en gaan de teams pauzeren met een stand van 46 – 65.

Er staat een grote klus te wachten voor Yoast United in de tweede helft. Ze komen helaas aanvallend niet direct goed uit de startblokken waardoor de gasten de voorsprong als gauw uitbreiden naar 20+ punten. Het is Ferguson die de eerste punten scoort. Zo gaat dit kwart op en neer waarbij beide teams mooie schoten raken maar ook kansen missen. Het verschil in punten blijft constant rond de 20 hangen. Zo eindigt het kwart in 66 – 85.

Het laatste kwart blijkt direct dat Limburg het tempo wil opvoeren om de wedstrijd sterk en overtuigend te eindigen. Yoast United wordt hier door verrast en hun eigen agressiviteit en intensiteit lijkt juist lager dan voorheen. Aanvallend mist de thuisploeg snelheid in de acties en zo loopt Limburg langzaam maar zeker uit tot zelfs 25 punten verschil. Met nog iets minder dan vier minuten te gaan besluit Vervaeck zijn derde time-out in te zetten. De wedstrijd wordt uiteraard niet meer spannend en zo eindigt de wedstrijd in 84 – 111 in het voordeel van Hubo Limburg United. Man of the Match aan de kant van Yoast United is Josh Ferguson (23 punten).

Dinsdag 3 mei om 20:30 speelt Yoast United de eerste play-of wedstrijd tegen BAL. Wij hopen jullie daar te zien om ons mannen aan te moedigen. Tot dan!

1e kwart: 28 - 31

2e kwart: 18 - 34

3e kwart: 20 - 20

4e kwart: 18 - 26

Eindstand: 84 - 111