Geslaagd business event tijdens season opener

Algemeen di 05 oktober 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar op donderdag 30 september was het dan eindelijk zover: we waren voor de eerste keer in staat om een live event te organiseren voor onze business partners. Met een opkomst van ruim 80 deelnemers, een goede sfeer, uitstekend eten en interessante presentaties werd het een succesvolle avond. Vooral ook doordat de mannen van Yoast United in een spectaculaire wedstrijd tegen Den Helder Suns met de winst aan de haal gingen en zeker ook omdat we met De Kooi een prachtig eigen thuishonk hebben gekregen.

Foto: Hennie van Diest

Foto: Hennie van Diest

Het evenement ging van start met een update van de plannen van Basketball Community Gelderland. Veel goed nieuws te melden over onder meer de integratie van United Academy, de samenwerking met de HAN, de upgrade en de verlenging van het contract met Yoast en de toestroom van nieuwe talenten uit de regio. Yoast United speelt dit jaar in de nieuwe BNXT League – een gezamenlijke competitie van Nederland en België met grote ambities om de basketbalsport te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen. Dat sluit naadloos aan bij de plannen van Basketball Community Gelderland. Ook daar staan het versterken van het fundament, het professionaliseren van de organisatie, het ontwikkelen van talent en de samenwerking in de regio immers hoog in het vaandel.

Casper Jansen in gesprek met Paul Vervaeck

Casper Jansen in gesprek met Paul Vervaeck

Ambitieuze hoofdcoach

Vervolgens was het woord aan de nieuwe (Belgische) hoofdcoach van Yoast United: Paul Vervaeck. Met een lange basketbalhistorie in België (coach van o.a. Bree, Antwerp Giants en Kangeroos Mechelen) en Nederland (coach bij Den Helder en Leiden) een man aan het roer met een schat aan ervaring en met oog voor talent. Dat laatste blijkt ook wel uit het feit dat hij lange tijd bondscoach was van het Belgisch nationale team U20 en diezelfde functie ondertussen in Nederland bekleedt bij de U18. Zijn filosofie is om snel en attractief teambasketbal te spelen en talent een kans te geven zich te ontwikkelen. Spreekt voor zich dat die visie goed past bij die van Basketball Community Gelderland. Immers, belangrijke pijler onder onze plannen is het opleiden van getalenteerde basketballers en -sters uit onze eigen regio.

Bob van Oosterhout

Bob van Oosterhout

Duizendpoot Bob van Oosterhout aan het woord

Basketbalfanaat, sportmarketeer, voormalig eigenaar van TripleDouble en eigenaar van Heroes Den Bosch: moeilijk om onze gast in één woord te vangen. We waren zeer verguld met de komst van Bob van Oosterhout en met zijn enthousiaste verhaal over de toekomst van het basketbal in Nederland. Hij schetste ons een enthousiast verhaal van alle kansen die er zijn om de sport naar een hoger niveau te krijgen en de publieke belangstelling aan te jagen. Als een van de kartrekkers van de BNXT League nam Bob ons mee in de plannen en ambities en in de mogelijkheden die er zijn voor het bedrijfsleven om mee te groeien met het professionele basketbal in Nederland en België. Dat smaakt naar meer.

Cazaz tekent partnership

Cazaz tekent partnership

We kijken terug op een geslaagd evenement met als hoofdgerecht natuurlijk de wedstrijd tussen Yoast United en Den Helder Suns. Een dynamische wedstrijd met veel spektakel en bij vlagen uitstekend spel van de mannen uit Gelderland. De winst bleef in Bemmel en er kan met vertrouwen vooruit worden gekeken naar de volgende wedstrijd in De Kooi: zondag 10 oktober 16:00 uur tegen Heroes Den Bosch.

Yoast United - Den Helder Suns

Yoast United - Den Helder Suns