Herstart DBL met nieuw competitieschema

Algemeen za 19 december 2020

Herstart DBL met nieuw competitieschema

Vandaag is in een extra ingelaste ledenvergadering van de Dutch Basketball League unaniem besloten om de competitie te herstarten op 16 januari met een nieuw speelschema. De competitie met 12 deelnemende teams start geheel opnieuw met 11 speelronden in plaats van de oorspronkelijk geplande 22. De uitslagen van de speelronden die eerder in oktober zijn gespeeld komen daarmee te vervallen.

De indeling van de wedstrijden vanaf 16 januari, die bepaalt welke clubs, wanneer en waar spelen wordt in de loop van komende week vastgesteld, mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de speellocaties.

Met deze beslissing blijft de oorspronkelijke competitieopzet zoveel mogelijk gehandhaafd. Na de eerste speelronde, waarin alle clubs het dus 1x tegen elkaar opnemen (uit of thuis), worden op basis van de stand de poules van Elite A (nummers 1 t/m 6) en Elite B (nummers 7 t/m 12) ingedeeld. In deze poules wordt vervolgens een volledige competitie afgewerkt van 10 speelronden (uit en thuis). Daarna volgen de play-offseries met 8 teams om het landskampioenschap.

De DBL onderzoekt nog samen met stakeholders of een aantrekkelijk bekertoernooi kan worden ingepland en georganiseerd in een week, binnen het huidige speelschema. Mogelijk in de periode na de eerste speelronde, voordat de elitepoulewedstrijden aanvangen.

Vandaag zijn tevens de werkafspraken gemaakt aan de hand van het testprotocol van NOC*NSF met richtlijnen voor topsportcompetities. De uitwerking daarvan wordt komende week definitief vastgesteld en gecommuniceerd.

Terug naar Nieuwsoverzicht