Lucas N’Guessan naar Yoast United

Algemeen wo 07 juli 2021

Kersverse international Lucas N’Guessan naar Yoast United

Yoast United versterkt zich aankomend seizoen met de 2.13 meter lange Lucas N’Guessan. De Nederlandse center komt over van het Spaanse Forca Lleida en is deze zomer als international aangesloten bij de voorselectie van het Nederlands Team, dat onder leiding staat van Maurizio Buscaglia.

De 23-jarige Lucas groeide op in Nederland, maar verliet al op relatief jonge leeftijd zijn woonplaats De Lier om een basketballopleiding in het buitenland te volgen. De Canarias Basketball Academy in Spanje is vanaf zijn 16e ruim 2,5 jaar zijn thuis, voordat Lucas aan zijn college avontuur aan de Universiteit van Oklahoma State begint. Na twee seizoenen verruilt Lucas Oklahoma voor East Tennessee State, waar hij in zijn senior jaar gemiddeld 9 punten en 6 rebounds pakt in 21 minuten.

Lucas in Spanje

Lucas in Spanje

Lucas speelde afgelopen seizoen voor Forca Lleida in Spanje (LEB Gold) en wil graag in de BNXT League de volgende stap in zijn carrière maken: ‘’De overstap naar Yoast United heeft veel voordelen voor mij. Het is een club die snel aan het ontwikkelen is dankzij een goede organisatie en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken en mijzelf te ontwikkelen onder coach Vervaeck en zijn staff. Ik vind het voor het Nederlands basketball ook heel mooi dat de competitie wordt samengevoegd met België, dat opent voor iedereen deuren. Natuurlijk kijk ik het meest uit naar de fans die dit jaar weer bij de wedstrijden aanwezig mogen zijn. Go Yoast!’’

Anouk Biesters, bestuurslid technische zaken, over de komst van Lucas: ‘’Wij zijn erg enthousiast dat we de kersverse international aan ons weten te binden. Met de komst van Lucas halen we de lengte in huis waar we naar zochten. Daarnaast investeren we graag in leergierige talenten met ambitie. In de BNXT League ontmoet hij op zijn positie tegenstanders van formaat, een uitstekende manier voor hem om de volgende stap te maken.’’

Leuk weetje is, dat Lucas met zijn basketballachtergrond en een vader met Franse roots, inmiddels vier talen beheerst. Naast Nederlands en Engels spreekt en verstaat Lucas ook Spaans en Frans.

Lucas in college

Lucas in college

De selectie bestaat nu uit Kaleb Warner, Bob Berghuis, Nesta Agasi, Duane Wilson en Lucas N’Guessan. De rest van de selectie wordt komende periode gepresenteerd.