Nederlandse talenten maken selectie compleet

Algemeen zo 28 augustus 2022

Het team van Yoast United is compleet, naast de 9 pro-spelers, wordt de selectie aangevuld met Nederlandse talenten uit de United Academy en spelers vanuit de Dreamfields Dolphins.

Vanuit de United Academy zullen Quincy Biliosa, Pepijn Vermeulen, Tom Arends en Jens Besselink gaan meetrainen. Vanuit de Dreamfields Dolphins is dat Winston Hoft.

Winston Hoft, Pepijn Vermeulen en Quincy Biliosa  zullen vast aansluiten bij de wedstrijdselectie van Yoast United, mits zij geen wedstrijd hebben met de Dreamfields Dolphins/United Academy.

Jens Besselink

Jens Besselink

Volgens assistent-coach Jeroen van Vugt, die eveneens de MU22 van de United Academy coacht, is het een hele mooie ontwikkeling voor de jeugdtalenten: “De Academy-jongens zijn echt afkomstig uit de regio en maken nu de aansluiting naar het eerste, dat is een mooie en belangrijke stap voor de United Academy. We hebben natuurlijk een heel mooi programma in combinatie met de United Academy, Dreamfields Dolphins en Yoast United. We kunnen per week bekijken waar het voor het talent het beste is om bij aan te sluiten".

Pepijn Vermeulen

Pepijn Vermeulen

“Het verbinden van de United Academy en de seniorenteams is een belangrijk thema voor ons geweest deze zomer. Natuurlijk ligt de focus op het bouwen van een team dat goed mee kan draaien in de BNXT-League, maar de jeugd heeft de toekomst. Samen met coaches Paul en Jeroen hebben we gekeken hoe we onze talenten kunnen koppelen aan Yoast United. Waarbij het ook erg belangrijk is dat de pro’s als echte rolmodellen de jeugd onder hun vleugels meenemen.”, zegt René van der Wielen, Technisch Manager van Yoast United. 

Quincy Biliosa

Quincy Biliosa

De afgelopen twee weken is er al volop getraind door de jeugd samen met enkele Nederlandse spelers van Yoast United. Vanaf begin september zullen ook de buitenlandse spelers aansluiten, Francis Lācis en Logan Schilder zullen direct aansluiten. Bij Vincent Cole en Spencer Levi is het wachten op de werkvergunning. 

Tom Arends

Tom Arends

Winston Hoft

Winston Hoft