Nesta Agasi nieuw gezicht bij Yoast United

Algemeen vr 25 juni 2021

Yoast United heeft de tweede speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De 20-jarige Nesta Agasi maakt de overstap van Donar Groningen naar Gelderland en is aankomend seizoen onderdeel van de selectie van Paul Vervaeck.

Agasi bij Donar Groningen

Agasi bij Donar Groningen

De 1.98 lange Agasi groeide op in Utrecht, maar genoot een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding bij Landstede Zwolle. In 2019 maakte de energieke power forward de overstap naar het U21 team van Donar Groningen. Afgelopen seizoen maakte hij voor het eerst officieel onderdeel uit van het eerste team, uitkomend in de Dutch Basketball League.

Anouk Biesters, bestuurslid Yoast United, over komst van Nesta: ‘’We willen als Yoast United met zowel Nederlandse als buitenlandse talenten spelen, gecombineerd met meer ervaren jongens. Nesta past perfect in dat plaatje. Een jonge leergierige speler die bovendien in Nijmegen gaat studeren. Wij zullen hem zowel binnen als buiten het veld de begeleiding bieden om verder te groeien.’’

‘’Ik was op zoek naar een club die bij mij als speler en persoon past, waar ik mezelf kan ontwikkelen. Ik denk dat ik bij Yoast United helemaal op mijn plek ben om de volgende stap in mijn carrière te maken. Ik kan niet wachten om lekker aan het werk te gaan en de rest van het team te ontmoeten,’’ aldus Nesta Agasi.

Agasi bij Donar Groningen

Agasi bij Donar Groningen

Naast Kaleb en Nesta wordt de rest van de selectie de aankomende weken gepresenteerd.