Nieuw teammanagement Yoast United

Algemeen wo 20 juli 2022

Niet alleen het team van Yoast United krijgt steeds meer gestalte voor het nieuwe seizoen, maar ook de technische staf wordt weer meer compleet. Jan van der Velde heeft aangegeven na 2 seizoenen niet verder te gaan als teammanager van Yoast United. Wij willen Jan enorm bedanken voor zijn grote inzet en zijn blij dat hij wel een rol in onze organisatie blijft houden!

vlnr. Steven, Monique, Wieger

vlnr. Steven, Monique, Wieger

Voor het teammanagement voor seizoen 2022-2023 is gekozen om de taken te verdelen, zeker omdat met de komst van de BNXT-League het teammanagement meer tijd in beslag neemt. De taken van de teammanager worden ingevuld door Monique Ubbink, Wieger Kamies en Steven Teunissen.

Het meest nieuwe gezicht is Monique Ubbink, die al jarenlang als vrijwilliger inzet bij de kassa bij de wedstrijden.. “Afgelopen seizoen ben ik bij de thuiswedstrijden er al een beetje bij betrokken door Jan en Wieger wat ik erg leuk vond. Het lijkt me erg mooi om de spelers en staf nog beter te leren kennen en hen te faciliteren in het basketball.”, zegt Monique Ubbink die met name verantwoordelijk wordt voor het teammanagement tijdens de wedstrijden in de Kooi!

Wieger Kamies, die begint aan zijn 4e seizoen in Bemmel, zal met name de uitwedstrijden voor zijn rekening nemen. “Ik blijf heel graag betrokken bij het team van Yoast United, maar wilde niet meer de verplichting om alle wedstrijden aanwezig te moeten zijn. In deze combinatie kan dat perfect, ben blij dat ik op deze manier toch betrokken kan blijven”. Wieger gaat eerst nog een andere mooie uitdaging aan, volgende week begint namelijk het Europees Kampioenschap voor Nederland U18 waar hij als teammanager actief is. We wensen Wieger natuurlijk veel succes en plezier op het EK!

Steven Teunissen is als operations & events manager van United Basketball onder andere verantwoordelijk voor het teammanagement van de teams van Yoast United, Lekdetec.nl, Dreamfields Dolphins en de United Academy. Samen met Monique en Wieger zal hij het organisatorische deel van Yoast United managen. “Nadat Jan had aangegeven niet verder te gaan als teammanager moesten we snel aan de slag om dit goed vorm te geven. Ik ben zeer blij dat Wieger met zijn kennis en ervaring betrokken blijft bij het teammanagement. Monique ken ik als een zeer enthousiaste vrijwilliger binnen onze organisatie en met haar kwaliteiten ben ik er van overtuigd dat het een succes gaat worden. Vanuit mijn rol deed ik al veel organisatorisch rondom het team, ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met Monique en Wieger om met zijn 3-en het teammanagement vorm te geven”