Nieuwe hoofdsponsor en naam voor DBL team

Algemeen wo 16 september 2020

Nieuwe hoofdsponsor en naam voor DBL team van Basketball Community Gelderland

Yoast is de nieuwe hoofdsponsor van het eredivisieteam van Basketball Community Gelderland. Het Gelderse bedrijf verbindt zich voor drie seizoenen aan het nieuwe basketbalteam. Het team gaat spelen onder de naam YOAST UNITED.


In Gelderland #WEAREUNITED

Er zijn grote ambities voor basketballend Gelderland. Een community waarbij topsport, breedtesport, ondernemen en onderwijs op unieke wijze bij elkaar komen. ‘’Een omgeving waarin verenigingen sámen meer betekenen en bereiken. Waar ruimte is voor talentontwikkeling, gezonde concurrentie, met een grote mate van betrokkenheid van spelers, fans en vrijwilligers. Een community waar we met z’n allen trots op zijn. In Gelderland doen we het samen, dat is de boodschap die we willen uitstralen,’’ aldus Sjang van de Wiel, voorzitter van het DBL team.

Voor het nieuwe eredivisieteam in regio Arnhem-Nijmegen is hierin een prominente rol weggelegd. Samen inspireren en activeren, dat is het idee. Verbinden is hierbij het sleutelwoord. Vanuit die gedachte is de naam UNITED ontstaan. Met Yoast als kersverse hoofdsponsor is de officiële nieuwe teamnaam geboren: Yoast United.

Partnership Yoast

Yoast is een internetbedrijf dat met SEO-plug-ins organisaties de kans geeft om in de zoekmachines te scoren. Het hoofdkantoor van Yoast is gevestigd in Wijchen, Gelderland, maar ze hebben collega’s over de hele wereld. De missie van Yoast is SEO voor iedereen. Vanuit deze ‘open community’ gedachte is ook de samenwerking ontstaan. Marieke van de Rakt, CEO van Yoast, over het partnership: “‘Wij geven graag terug. We geloven heel erg in iets doen voor de mensen om je heen en de gemeenschap waarin je woont. En we hebben een topsport-mentaliteit, we willen graag de beste zijn. Daar past een samenwerking met Basketball Community Gelderland natuurlijk uitstekend bij.”

 

Herm Timmermans, bestuurslid, is erg verheugd met de komst van Yoast als hoofdsponsor: ‘’Een partner die uitstekend bij onze ambities past en samen met ons wil groeien en ondernemen. Wij hebben wat dat betreft een gedeelde ambitie: impact creëren in de regio. Dat we hierbij de handen ineen kunnen slaan biedt heel veel mogelijkheden.’’

Community & Yoast United

Basketball Community Gelderland blijft bestaan als stichting. Het is de paraplu waaronder breedtesport, topsport, business, onderwijs en maatschappelijk initiatieven in de provincie bij elkaar komen. Yoast United is onderdeel van de community en is binnenkort te volgen via eigen website en social-media kanalen. Dan wordt ook het nieuwe logo gepresenteerd. Yoast United in het echt in actie zien? De eerste thuiswedstrijd van Yoast United is op zondag 18 oktober tegen Apollo Amsterdam.

Terug naar Nieuwsoverzicht