Shane Hammink sluit aan bij Yoast United

Algemeen do 01 oktober 2020

Shane Hammink sluit aan bij Yoast United

Yoast United is een Nederlandse international rijker. Shane Hammink komt per direct het DBL team uit Gelderland versterken. De 2.01 lange shooting guard speelde afgelopen twee seizoenen voor Donar.

 

De 26 jarige Hammink heeft de ambitie om zijn carrière te vervolgen bij een buitenlandse club. Mocht de juiste kans zich voordoen, dan zal hij Yoast United gedurende het seizoen verlaten. Shane woont momenteel in Gelderland en is tijdens de voorbereiding aangesloten bij de selectie om in conditie te blijven. De klik met het team en coaching staff was er direct, met deze mooie kans voor beide partijen als gevolg. Shane komt zaterdag direct in actie tegen Basketball Academy Limburg.

Met Hammink haalt Yoast United een getalenteerde en ervaren speler in huis, met Gelderse roots. Coach Matthew Otten: ‘’Ik heb intensief met Shane gewerkt bij het Nederlands Mannen Team. Met zijn kwaliteiten en veelzijdigheid kan hij een enorme bijdrage leveren aan onze organisatie. Bijzonder dat hij tijdelijk ‘terugkeert’ in Gelderland en het Gelderse basketball een boost kan geven.’’

Carrière van Shane Hammink

2012-2014 | LSU
2015-2017 | Valparaiso
2017-2018 | Bilbao Basket
2018-2020 | Donar

Terug naar Nieuwsoverzicht