Yoast United stoomt zich klaar voor nieuwe seizoen

Algemeen wo 21 september 2022

Preseason tournament

In het weekend van 17/18 september nam Yoast United deel aan het Emile Weber toernooi in Contern vlakbij Luxemburg stad. Op zaterdag vertrok de volledige selectie van coach Paul Vervaeck en Jeroen van Vugt richting het zuiden om het 's avonds op te nemen tegen het lokale AB Contern. Mack Bruining, Mike Schilder en Wietze Nossek zijn in de eindstadia van hun blessures en kwamen nog niet in actie. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar in het vierde kwart nam Yoast United definitief afstand van de Luxemburgers. Eindstand 64-85.

Op zondagavond stond een nieuwe tegenstander van een zwaarder kaliber op het programma. Er werd gespeeld tegen Römerstrom Gladiators uit Trier, uitkomend in de Pro A in Duitsland. Net als de dag ervoor tegen Den Helder Suns, schoot het Duitse team vliegend uit de startblokken. Er werd met scherp geschoten, vooral schoten van achter de driepuntslijn waren regelmatig raak. In het tweede en derde kwart kwam Yoast United steeds beter in het spel en knokte zich door sterk optreden van Vince Cole en Spencer Levi terug in de wedstrijd. Helaas bleek dit niet voldoende, want in het vierde kwart nam Trier weer afstand en wordt de eindstand uiteindelijk bepaald op 99-74.

Coach Paul Vervaeck kijkt met een tevreden blik terug op het weekend. "We hebben iedereen minuten kunnen geven en gezien wat onze sterke punten zijn en waar ook de verbeterpunten voor de komende periode liggen. Dit soort oefenwedstrijden helpen ons enorm in het groeiproces als team. Volgende week is het voor ons geen oefenwedstrijd meer. We benaderen de wedstrijd als een competitiewedstrijd".

"We gaan op naar een mooi seizoen, met hopelijk veel toeschouwers en vermaak in onze Kooi". Het team en organisatie verdient dat".

Yoast United dankt AB Contern voor de uitnodiging en organisatie van dit toernooi, graag tot volgend jaar!